Noten en pinda's

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Amandel


Onze marcona's zijn bolvormig en nóg lekkerder van smaak dan de reguliere amandelen.

Pecan


Familie van de walnoot, maar voller en brossiger van smaak.

Hazelnoot


Deze typische smaak is ook goed te combineren met chocola.

Pistache


Handige tip: zit een pistache net te dicht om open te krijgen? Zet er een leeg dopje tussen en breek hem zo open! Gepelde pistache zijn ook heerlijk door salades of baksels.

Paranoot


Paranoten worden altijd ongebrand aangeboden. Ze zitten zo vol selenium, dat een klein handje per dag meer dan genoeg is.

Cashew


Deze halvemaanvormigenoten zijn van nature heerlijk zoet en kunnen heerlijk verwerkt worden in bijvoorbeeld zelfgemaakte notenpasta.

Walnoot

Walnoten worden, net als paranoten, uitsluitend ongebrand aangeboden. Bij het verwarmen wordt deze snel bitter. Aangeboden in zowel gebroken stukjes als in hele noten (en zelfs in de dop).

Macadamia


Dankzij de romige smaak is dit de favoriet van velen.





WIST U DAT?

Pinda's zijn geen noten, maar peulvruchten. Vanwege hun eigenschappen en textuur worden ze toch vaak tot noten gerekend.

Pinda's


In rauwe pinda's zit cyanide, ook bekend als blauwzuur. Bij het branden verbandt dit gif, waardoor een gebrande pinda veilig is om te eten.

Vliespinda


Deze kleine variant is smeuig en zoet en heerlijk voor een zelfgemaakte pindakaas.

Vliespinda


De grote variant is kruimiger dan de kleine variant en heeft een stevigere bite.