Zuidvruchten


Hier vindt u meer informatie over onze zuidvruchten. Klik hier om de zuidvruchten in onze webshop te bekijken.


Abrikozen

Onze Turkse abrikozen zijn heerlijk zoet van smaak - en dat zonder toegevoegde suikers. Ze zijn makkelijk te bijten.

Klik hier voor de abrikozen in de webshop.


Abrikozen ongezwaveld

Zwavel, ofwel sulfiet, wordt aan producten toegevoegd voor smaak- en kleurbehoud. Vergelijk deze foto maar eens met de foto hierboven: oranje tegenover bruin. Deze ongezwavelde abrikozen hebben een heerlijke natuurlijke smaak en is minder zoet dan de gezwavelde variant.

Klik hier voor de abrikozen in de webshop.


Abrikozen rins

Deze abrikozen zitten boordevol ijzer en hebben een friszure smaak.

Klik hier voor de abrikozen in de webshop.

Ananas

Prachtige ringen van gedroogde ananas - friszoet en zonder toegevoegde suikers.

Klik hier voor de ananas in de webshop.

Appel

Net alsof je een spons met appelsmaak eet. Ongezoet en ook lekker uit het vuistje.

Klik hier voor de ananas in de webshop.


Banaan

Trap er niet in: zo'n gedroogd partje is bijna een halve banaan. Kauw er goed op, want het is steviger dan het eruit ziet.

Klik hier voor de bananen in de webshop.

Cranberry heel

Op zichzelf zijn cranberries al zure besjes, en door het drogen worden ze bijna te zuur om puur te eten. Gedroogde cranberries zijn dan ook altijd gezoet. Een lekkere frisse en zoete toevoeging aan een salade of dessert.

Klik hier voor de cranberries in de webshop.


Cranberry heel (appeldiksap)

Een iets minder zoete variant van de gedroogde cranberries zijn deze, gezoet met appeldiksap.

Klik hier voor de cranberries in de webshop.

Dadels medjoul

Na het oogsten worden deze dadels gestoomd, wat zorgt voor een stevigere vel om de vrucht heen. Het vruchtvlees smelt in de mond en is een heerlijk zoet tussendoortje. Let op: er zit nog een pit in.

Klik hier voor de dadels in de webshop.

Dadels vers

Heerlijk zacht en volledig onbewerkt. Let op: er zit nog een pit in.

Klik hier voor de dadels in de webshop.

Dadels zonder pit

Door het verwijderen van de pit zijn deze dadels zonder moeite te eten, maar ook zeer makkelijk te vullen met de meest traditionele en verrassende toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan roomkaas met ananas, of bind er een stukje spek omheen en doe ze even in de oven.

Klik hier voor de dadels in de webshop.


Gojibessen

Een felrode superfood om door de yoghurt te doen, in een smoothie te mengen, salades mee te garneren, en zelfs thee van te trekken.

Klik hier voor de gojibessen in de webshop.

Kokossnippers

Ongezoet en taai, maar erg lekker door een smoothie of in recepten met kokos.

Klik hier voor de kokossnippers in de webshop.

Krenten

Oliebollen, appelflappen, broden, cakes, noem het op. De krent is een veelzijdig product dat een zachte, zoete toevoeging aan je baksel brengt.

Klik hier voor de krenten in de webshop.

Mango sliced

Zet je tanden erin en geniet van de ongezoete smaak van de heerlijke exotische vrucht.

Klik hier voor de mango in de webshop.


Moerbeibes

Nog een superfood waar je goed op moet kauwen. Ook deze besjes zijn heerlijk door de yoghurt, smoothies, salades en om tussendoor stiekem van te snoepen.

Klik hier voor de moerbeibes in de webshop.

Peren

Hoewel de peren een korrelige textuur hebben, is ook dit gedroogd fruit ongezoet. Peren bevatten van zichzelf genoeg suikers om heerlijk zoet te zijn.

Klik hier voor de perziken in de webshop.


Wist u dat...?

Aan deze zuidvruchten (met uitzondering van de cranberries) wordt geen suiker toegevoegd!

Aanwezige suikers zitten van nature in de vrucht zelf.

Perziken

Aan de geur van deze vruchten zou je het niet zeggen, maar de smaak is volzoete pracht.

Klik hier voor de perziken in de webshop.

Pruimen Californië

Smeuïg en vol van smaak, en dat zonder pit.

Klik hier voor de pruimen in de webshop.

Pruimen Frankrijk

Iets steviger van smaak dan de Californische neef, maar net zo lekker. Deze pruimen bevatten nog een pit.

Klik hier voor de pruimen in de webshop.

Rozijnen 'black flame'

Deze Chileense rozijnen zijn mooi groot en vol van vruchtvlees. Ongezwaveld.

Klik hier voor de rozijnen in de webshop.

Rozijnen 'golden flame'

Door het toevoegen van ietsiepietsie sulfiet, net als bij de abrikozen bovenaan de pagina, zijn de kleur en smaak van deze rozijnen behouden gebleven. Iets zoeter dan de black flames hierboven.

Klik hier voor de rozijnen in de webshop.


Sultana's

Deze rozijnen lenen zich goed voor snoepen en bakken. Gebruik ze in koeken, cakes en doe ze door de yoghurt en ontdek de verrassend volle smaak.

Klik hier voor de sultana's in de webshop.

Tutti frutti

Een klassieke mix van abrikozen, appels, pruimen, perziken en peren. Zo te eten, maar ook lekker te wellen of te koken met suiker en/of kaneel.

Klik hier voor de tutti frutti in de webshop.


Vijgen

Zoet en vol en smeuïg en alles wat lekker is aan een vijg. Zitten hele kleine eetbare pitjes in. Komt met een handig steeltje om het aan af te bijten - en zelfs dit steeltje is eetbaar.

Klik hier voor de vijgen in de webshop.